Pöndölyösök a Bőköz Fesztiválon

2020. szeptember 5-én a Pöndölyösök a Bőköz Fesztiválon voltak. A szaporcai tájházban berendezett Örökség udvarban az Élő Forrás egyesülettel és Gönczöl Kázmérral, siklósi vár kovácsával, Nyisztor Miklósékkal közösen biztosítottuk az udvarban a hagyományőrző programot 12-17 óráig.

A napot 11-kor a Bőköz színpadon kezdtük, és 17-18 óráig a Sopron táncegyüttes három táncosával közös műsorral zártuk. A napot a Sárarany zenekar muzsikálta végig.

A programunkban volt viseletbemutató, a Nagypöndöly gyergyói és az Ifipöndöly pálpataki koreográfiája. Szólistáink feketelaki, bökönyi, györgyfalvi, paniti, ormánsági, táncokat mutattak be: Podpácz Beáta, Kirch Zoltán, Szalóki Dorina, Mészáros Dávid, Takács Kata, Zsoldos István, Hegedűs Luca, Filótás Bence, Horváth Fanni, Ignácz György Krisztián, Bátai Rita, Simon Luca, Bleszák Léna, Cserveni Szabolcs, László Rebeka, Bakó Máté, Kirch Sára, Polics Márkó, Kirch Boróka, Bleszák Tamara.
A műsorokat Papp Cecília tanítványainak éneklése színesítette: Kirch Boróka bálványosváraljai balladát, SchneiderAlízzal füzesi dallamokat, a Kandalárda gömöri és kalotaszegi összeállításokat énekelt.

« A 2 »

A táncosok és énekesek kitettek magukért: a hőségben a gyér érdeklődés ellenére is színvonalas programot adtak, lelkesen szerepeltek. Kár, hogy a neves támogatókkal rendelkező fesztivált ilyen kevesen látogatják (a helyiek szerint jóval többen, mint tavaly), de a lényeg: mi jól éreztük magunkat.

V. Bőköz Fesztivál 2020.09.05Minden megosztást köszönünk!#böközfesztivál#ormánság#szaporca#hagyomanyorzes#néptánc#pöndöly#rendezvényfotózás

Közzétette: GLASZ FOTÓ – 2020. szeptember 6., vasárnap