Dél-dunántúli Regionális Gyermek Szólótánc Verseny

2019. március 09-én, szombaton a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvénytermében szervezte az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület a szóló és páros gyermektánc versenyt.

A régióban működő tánc és hagyományőrző együttesek gyermek táncosai saját és választott táncanyaggal mérettethették meg magukat. A versenyzőnek az életkori sajátosságainak megfelelő improvizatív tánctudással kell rendelkezniük.
Táncosoknak 1,5 – 2 perc állt rendelkezésükre. A zenei kíséretet a Tarsoly zenekar és a Vörös rezesbanda biztosította. A versenyen Baranya, Somogy és Tolna megyéből a következő településekről vettek részt táncosok: Zákány, Magyaregregy, Komló, Barcs, Kaposvár, Szenna, Bogyiszló, Tamási, Bátaszék, Decs, Bonyhád, Györe, Sióagárd, Kakasd, Szekszárd. Bács megyéből Dusnok és Horvátországból Batina község képviseltettte magát. Összesen 67 páros és 12 szólista fiú jelentkezett a versenyre.

A verseny hagyományőrző és táncegyüttesi kategóriákban (szóló férfitánc és páros tánc), négy korcsoportban (nulladik korcsoport: 5 – 8, I. korcsoport: 8 – 11, II. korcsoport: 11 – 14, III. korcsoport: 14 – 17 évesig) volt meghirdetve.

A zsűri tagjai voltak: Kocsis Enikő, Putz Katalin és Szarka Zsolt.

A dél-dunántúli régió legjobb szólótáncosai mutathatták meg tudásukat Szekszárdon. A legtehetségesebbek között ezúttal azok a táncosok is színpadra léphettek, akik hagyományőrző csoportokban tanulják szűkebb pátriájuk tánckultúráját.#tanc #szolotanc #verseny #kultura Magyar-Népművészet-Népszokások-Népzenék

Közzétette: Tolnatáj Televízió – Tolnatáj Tv – 2019. március 15., péntek

Minden kategóriában, korcsoportonként a versenyzők részére kiemelt arany, arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelek és különdíjak kerülnek kiosztásra. A díjak egy részét a versenyben résztvevő együttesek, egyesületek ajánlották fel.

Eredményeink:

Bleszák Léna – Simon Luca
kiemelt arany

Czikla Zsolt
arany

Kirch Sára- Polics Márkó
arany

László Rebeka – Szilágyi Máté
arany

Cserveni Szabocs
ezüst

Bocz Panna – Schuber Noel
ezüst

Horváth Imola – Török Orsolya
ezüst

Kugelmann Panna – Budaházy Szabolcs
bronz

Takács Katalin – Bakó Máté
bronz

Bleszák Tamara – Zsoldos István
bronz

Felkészítőik: Németh Csilla, Podpácz Beáta és Kirch Zoltán.

Gratulálunk!

Köszönjük a szülők és az EFAMI igazgatónője, Makai Valéria segítségét!