Pöndölyös oktatóink Kanadában jártak

Az Edmontoni Csárdás Táncegyüttes vezetőjének, Vörös Patríciának meghívására érkeztek oktatóink Kanadába.

A nyolc ott eltöltött nap alatt tartottak egy továbbképzést a Kanadában működő táncegyüttes vezetőinek, akik volt, hogy 3000 km távolságból is érkeztek. A továbbképzés módszertani részét a gyermek táncosok oktatására, nevelésére élezték ki. A következő négy napban pedig a helyi táncegyüttes három korcsoportjának oktattak bukovinai táncokat, amiből koreográfiákat is készítettek.

Nagyon hálásak voltak mind az együttesvezetők, mind a táncosok. Igazán élvezték és megszerették a táncanyagot, amit ügyesen el is sajátítottak.

A fennmaradó két napban bejárták a települést környékét. Végig kóstolták a sok nemzetiség konyháját, megnézték a pár hete átadott városi múzeumot és ellátogattak a Sziklás hegység csodálatos hegyei közé. A látogatás olyan jól sikerült, hogy ha minden igaz, oktatóink nem utoljára látogattak, ilyen messzire.

„Igen tartalmas és hatalmas élményekkel teli csodálatos néhány napot töltöttünk el Edmontonban. Csodálatos, boldog, szeretetteljes, jókedvű emberekkel ismerkedtünk meg. Minden pillanatát élveztük ennek a néhány napnak. Feltöltődve jöttünk haza, ahol öröm volt újra látni a Pöndölyös táncosok lelkesedést is.”