“Hajlik a meggyfa”

Ezzel a címmel szervezett regionális gyermek- és ifjúsági népdaléneklési és népzenei versenyt 2019. április 13-án az Együd Árpád Kulturális Központ és a szennai Zselic Művészeti Iskola, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület támogatásával általános – és középiskolás diákok számára. A verseny helyszíne a szennai Művelődési Ház volt

A megmérettetésen Takács Katalin – Kugelmann Panna ének-kettős felcsiki dalaikkal kiemelt arany minősítést szereztek.

Gratulálunk!

Táncháztalálkozó 2019.

2019. április 6-án, szombaton 13.30–14.00 a Papp László Aréna Küzdőterén „Tánchagyományaink” – Tánctanítás és táncház •sorozatban (Szerkesztők: Árendás Péter, Busai Norbert, Háziasszony: Kubinyi Júlia – aki nagyon kedvesen mutaott be minket) Hosszúhetényi táncokat tanított Kirch Zoltán és Podpácz Beáta a Pöndöly Táncegyüttes táncosainak segítségével; muzsikált a Vörös Rezesbanda.

Táncháztalálkozó 2019.Papp László Aréna, Budapest, 2019. április 6.

Közzétette: Vörös rezesbanda – 2019. április 7., vasárnap

Köszönjük, hogy ott lehettünk, köszönjük, hogy a baranyai hagyományok újra rivaldafénybe kerülhettek!


Pöndöly Támogatói Bál

2019. február 23-án volt a Pöndöly Egyesület ez évi Támogatói Bálja, amelyet a Pöndöly fiatal táncosai mezőpaniti táncokkal nyitottak meg.

Köszönjük a felajánlásokat és a támogatásokat!

Köszönjük a lelkes szervezőcsapat munkáját!

Csurgó gyermektáncház

2019. február 10-én a Közösségek Házában tartottuk a farsangi gyermektáncházunkat.

A farsangi délután a Csurgó zenekar interaktív gyermekműsorával kezdődött, ahol a kicsik játszva, ugatva, kiabálva és táncolva ismerkedtek meg a műsort vezető Krisztián bácsival.

Ezt követte a belépők, vagyis a fánkok versenye, ahol a felkészült (és kicsit éhes) zsűri kiválasztotta a legfinomabb farsangi süteményeket.

A táncház a gyermekek és a fiatalok táncosok részére tovább folytatódott 20 óráig most már a Csurgó zenekar vonós muzsikájával: sárközi, szilágysági, csávási és palatkai táncokkal.

Sárarany koncert és táncház

2019. január 26.

Komlói Színház – Közösségek Háza