Országos Szólótáncfesztivál területi válogató

2018. december 1-2-án zajlott a 24. Országos Szólótáncfesztivál területi válogatója Székesfehérváron és Jászberényben.

Az egyenesági bejutók (akik már “Aranysarkantyús”, illetve “Aranygyöngyös” táncos címmel rendelkeznek) mellett 30 produkció jutott be a 2019. január 18-20 között megrendezésre kerülő Békéscsabai döntőbe, köztük oktatónk: Podpácz Beáta és Kirch Zoltán.

“Országos Szólótáncfesztivál területi válogató” bővebben

Pöndölyös oktatóink Kanadában jártak

Az Edmontoni Csárdás Táncegyüttes vezetőjének, Vörös Patríciának meghívására érkeztek oktatóink Kanadába.

A nyolc ott eltöltött nap alatt tartottak egy továbbképzést a Kanadában működő táncegyüttes vezetőinek, akik volt, hogy 3000 km távolságból is érkeztek. A továbbképzés módszertani részét a gyermek táncosok oktatására, nevelésére élezték ki. A következő négy napban pedig a helyi táncegyüttes három korcsoportjának oktattak bukovinai táncokat, amiből koreográfiákat is készítettek.

Nagyon hálásak voltak mind az együttesvezetők, mind a táncosok. Igazán élvezték és megszerették a táncanyagot, amit ügyesen el is sajátítottak.

A fennmaradó két napban bejárták a települést környékét. Végig kóstolták a sok nemzetiség konyháját, megnézték a pár hete átadott városi múzeumot és ellátogattak a Sziklás hegység csodálatos hegyei közé. A látogatás olyan jól sikerült, hogy ha minden igaz, oktatóink nem utoljára látogattak, ilyen messzire.

„Igen tartalmas és hatalmas élményekkel teli csodálatos néhány napot töltöttünk el Edmontonban. Csodálatos, boldog, szeretetteljes, jókedvű emberekkel ismerkedtünk meg. Minden pillanatát élveztük ennek a néhány napnak. Feltöltődve jöttünk haza, ahol öröm volt újra látni a Pöndölyös táncosok lelkesedést is.”

Tengelicen szerepelt a nagy Pöndöly

2018. 11. 24-én szombaton, Tengelicre kapott meghívást a Pöndöly táncegyüttes. A már 10. alkalommal megrendezésre kerülő kolbászfesztiválon szerepelhettek a táncosok.

Az igen jó hangulatot erősítette az együttes is, akik nagy sikert arattak a csaknem egy órás műsorral. Sok dicsérő és méltató szavakat kapott együttest, a névhez hűen meg is vendégelték a helyiek egy kis sült kolbásszal.

Tartalmas, vidám napot hagyott maga mögött a csapat.

Köszönjük szépen a meghívást Tengelicnek, reméljük még találkozunk!

Hetényi oktatás Szennában

2018. november 3-án, Szennán hosszúhetényi táncoktatás volt Kirch Zoltánnal, Podpácz Beátával és a Vörös rezesbandával az Örökség Egyesület szervezésében.
A most indult rendezvénysorozat célja, hogy a táncosok saját hagyományaikon kívül megismerjék a környező megyék táncait, muzsikáit is!

Köszönjük Horváth Tibornak és Zóka Évának, akik felejthetetlen házigazdák voltak!

Díjak Horgosról

November 3.-án rendezték Horgoson (Vajdaság, Szerbia) a XI. Vajdasági Szólótánc Fesztivált, amin részt vett táncosunk, Ignácz György Krisztián.

Nagyon erős volt a mezőny, de Kirch Zoltán felkészítésének köszönhetően 2 díjat is sikerült bezsebelni:

III. helyezés és különdíj az “Igényes viselet választásért”.

Gratulálunk!
Nagyon szépen köszöni a felkészítést mesterének, Kirch Zoltánnak!

Videók “Díjak Horgosról” bővebben

A Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón

Az eseményt 2018. október 27-28-án tartották Bonyhádon. A rendezvényen több komlói népzenész és énekes is bemutatkozott.

Hegedűs banda
Kiemelt nívódíj (37 pont)
felkészítő: Gombai Tamás, Horváth Attila, Kiss Alfréd, Mészáros Vince, Mischl Erik, Radák Márton, Balogh Kálmán

Molnár veronika (29 pont)
Kirch Boróka (28 pont)
Horváth Imola (30 pont)
Bérces Natasa (29 pont)
felkészítő: Papp Cecília

Réti Pipitér énekegyüttes
Kiemelt nívódíj (38 pont)
felkészítő: Németh Csilla és Deáky Péter

A Tóth Ferenc Koreográfia Versenyen

Az Örökség Egyesület Szekszárdon rendezte a Tóth Ferenc Koreográfia Versenyt. A Kispöndöly táncegyüttes Az egregyi leánykő című koreográfiáját mutatta be a Vörös rezesbanda kíséretével.

« 1 A 2 »

“Piros a vér a pesti utcán…”

Az október 23-i városi megemlékezés keretében fergeteges műsort adott a Pöndöly Táncegyüttes.

Podpácz Beáta és Kirch Zoltán összeállítását fergeteges tapssal értékelte a közönség.