Lurkó Tánctábor immár sokaknak sokadszorra!

Magyarország egyik legnagyobb gyermek néptánctábora 300-nál több táncoslábú gyerek és a közel 70 segítő ismét tárt karokkal várta a komlóiakat július 1 és 8 között. Aki már egyszer is részese lehetett tudja, hogy ez nem egy egyszerű néptánc és népzene tábor. A délelőtt és délután zajló oktatások, a közös étkezések, reggeli tornák, az esti koncertek, táncházak, vetélkedők mellett a közösségépítést tartják a legfontosabb feladatuknak a szervezők, oktatók, segítők, résztvevők egyaránt.

„Az élet nem arról szól, hogy mi irányítsuk hanem csak hagyni kell, hogy megtörténjen, és a pillanatot ami van ki kell élvezni mert az élvezet nem tart sokáig!!! Élvezd!!! A Lurkó Tánctábor tanulsága ezt mindenki tanulja meg.”
idézet Bakó Bencétől a tábort minden egyes pillanatában megélő 13 éves résztvevőtől.

“Lurkó Tánctábor immár sokaknak sokadszorra!” bővebben

Neckartenzlingenben járt a Pöndöly Pipitér csoportja

Június 5-9-ig Komló és Neckartenzlingen 25 éves testvérvárosi kapcsolatát ünnepeltük Németországban, ahol a delegáltak között, a város vezetésével és a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjaival együtt a Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesület Pipitér csoportja és a Réti Pipitér énekegyüttes is képviseltette magát.
A hivatalos műsorok előtt az első napot egy csodálatos kirándulással kezdte a küldöttség. Betekintést nyerhettünk a stuttgarti Mercedes-Benz Arénába, ahol a helyi csapat öltözőjének megtekintésén kívül a gyerekek azt is kipróbálhatták, hogy milyen a játékos kijárón zenére kivonulni.
A program az állatkerttel folytatódott. Ahol egy óriási zivatar okozott némi nehézséget és szomorúságot, mert nem tudtuk végigjárni a teljes útvonalat, mégis hatalmas élmény volt mindenki számára, hogy nem mindennapi élőlényeket láthattunk.

“Neckartenzlingenben járt a Pöndöly Pipitér csoportja” bővebben

Várhosszúréten a Kispöndöly

A Hagyományok Háza pályázatának köszönhetően a Kispöndöly részt vehetett a Felvidékii Nétánctáborban, Várhosszúréten 2018. június 2-7-ig.

Nagy boldogság volt számunkra, hogy megnyertük ezt a lehetőséget, hogy elmehetünk a felvidékre (számunkra igen csak messzire) az Ilosvai táncegyüttes táborába. Közösségünk „kicsijei” nagyon nagy izgalommal készülődtek, miközben vívódtak magukban, hogy is lesz ilyen messze anya nélkül, de a csábítás ereje nagyobb volt. “Várhosszúréten a Kispöndöly” bővebben

Bona Bonis

2018. június 8-án adták át az idei év „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért”  díjakat a Pesti Vigadóban. Az elismerő címet 2013 óta olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő pedagógusok,  szervezetek vehették át, akik tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak tehetséges gyermekek előrehaladásához.

A 2018-as év Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjazottjai között szerepelt Németh Csilla , aki Kiváló Tehetségsegítő díjat kapott. (A díjat a Járom zenekar koncertje miatt nem tudta személyesen átvenni).

Gratulálunk!

http://tehetseg.hu/aktualis/bonis-bona-elismeresek

Kispöndöly a Leánykőnél

A Kispöndöly csoport az idei évben egregyi táncokat tanult, melyből az Egregyi Leánykő című koreográfia készült. Ennek az alapját képező monda helyszínét kerestük fel közösen június 5-én.

Országos szóló Szarvason

500 induló közül Baranyából egy pár Bakó Máté és László Rebeka jutott be a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiváljára, amelyet 2018. június 1-3-án tartottak Szarvason.

Nagyon ügyesek voltak, büszkék vagyunk mindkettőjükre!

A hétvégén csodálatos élményekkel gazdagodtak, nagyon jó volt látni a tehetséges és lelkes gyerekeket!

Köszönjük a segítséget és a gyerekek felkészítését Németh Csillának, Podpácz Beátának és Kirch Zoltánnak! Köszönjük a szülők támogatását, biztatását!