Népzene és... gyermekeknek

0

Három egész napon át
A Csurgó zenekar koncertje ovisoknak, kisiskolásoknak

2016. március. 22. kedd 10:00
Színház- és Hangversenyterem

160322 Csurgo
Belépő: 300 Ft
NKA Logo
Programunk az NKA támogatásával valósul meg

Gyermek Táncház

0

16 órától
Gyermekjátszó és táncház
Kézműves foglalkozás


muzsikálnak:
Radák Márton és tanítványaik, barátaik

Belépő: házilag sütött sütemény!
Az aulában
Kézműves Piac
Komló környéki kézművesek vására

20

Népzene a Belvárosi oviban

0

2016. február 2-3-án a népzenészek (Hegedűs Blanka, Hegedűs Luca Anna, Múth Ádám, Mészáros Vince és Deáky Péter) farsang alkalmából muzsikáltak a Belvárosi óvodában.

Ovis Adomanyf

Az ott kapott adományokat a muzsikusok felajánlották az EFAMI vonós népzene tanszaka javára, így lett végre a bőgősöknek vonójuk, gyantájuk, g-húrjuk - és ennek a többiek is örülnek.

Sikerek a III. Baranyai Szólótáncfesztiválon

0

III BSz Fejlec
Az idei fesztiválon nagyon sok táncosunk indult: Kirch Sára - Horváth Gyula, Kugelmann Panna - Budaházy Szabolcs, Karacs Kleopátra - Pomázi Zalán, Almájer Fanni - Mutter Diána, Schneider Alíz Felícia - Polics Márkó, Kirch Boróka - Bakó Bence, Bleszák Léna - Gelencsér-Suta Bence, Simon Luca - László Lénárd, Pálfi Alíz Réka - Orsós Dóra Anna, Takács Katalin - Bakó Máté, Varga Enikő - Zsoldos István, Szilágyi Máté Szabolcs, Krausz Ádám, Múth Ádám, Donovál Márton, Pálfi Sára - Polics Gergely, Szalóki Dorina - Mészáros Dávid.Köszönjük Németh Csilla és Kirch Zoltán felkészítő munkáját!

D Í J A Z O T T A I N K:

GYERMEK KOROSZTÁLY
(2002-)


különdíj:

Almájer Fanni - Mutter Diána

Kirch Boróka - Bakó Bence

Kirch Sára - Horváth Gyula

Szilágyi Máté Szabolcs

Baranya kiváló gyermek táncosa díj

Kugelmann Panna - Budaházy Szabolcs

Simon Luca - László Lénárd

Takács Katalin - Bakó Máté


IFJÚSÁGI KOROSZTÁLY
(1998-2002)


Baranya kiváló ifjú táncosa díj

Donovál Márton

Múth Ádám


FELNŐTT KOROSZTÁLY
(-1997)


Baranya kiváló táncosa díj

Szalóki Dorina - Mészáros Dávid


A díjazottak teljes listája...

Köszönjük a szülők támogatását!
Köszönjük a sok segítséget, segítőink rengeteg és lelkes munkáját, akik nélkül ez a program nem valósulhatott volna meg!

Képek...

Baszotfe3 Plak

Népzene és... a Sárarany zenekarral

0

2016. február 19-én, a Sárarany zenekar koncertjével folytatódott a Pöndöly egyesület népzenei koncert-sorozata, amelyet az NKA támogatásával valósítunk meg.

A koncert kultúrtörténeti különlegesség volt: egyedülálló módon mutatta be a reformkor muzsikáját, a népies költők és a népzene szerves és eddig rejtett kapcsolatát.

DSCN3749

A koncert után folytatódott a jó muzsika a Közösségek Házában.

Képek a képtárban...

Pöndöly Támogatói Bál

0

2016. február 13-án volt a Pöndöly első bálja. A mulatság nagyon jól sikerült köszönhetően a támogatóknak és a szervezőknek.

Képek a bálról (Köszönjük Szalóki Dorinának!) és a Perfect zenekar képei

Támogatóink:13
A Köztársaság Bandája, Bányai Attiláné lángossütő, Békefi Dániel, Bende család, Bischoff család, Bizsutéria, Csilla Harmónia, Csurgó zenekar, 29. Coop ABC, Komló, Dergo turi, Echo-Sprint Kft. benzinkút, Hosszúhetény, Fót Ferenc, Gábor Adrienn, Haraszti család, Harnóczy Csabáné, Hegedűs család, Herendi Virág fotós, Joker cipőbolt, Jusztin Levente, Kapitány Dóra, Kapucinus söröző, Abaliget, Kasmír méteráru, Katica Cukrászda, Katona család, Käsz Ildikó, Kirch család, Koch család, Koch Józsefné, Komló-Habilitas NK Kft., Kozma húsbolt, Krausz Bernadett mézeskalácskészítő, Lacher Miklósné, M-papír, Marion divatáru, Matyó Attiláné, Mayossa Egyesület, Mázai gyűszűvirág foltvarró egyesület, Mecsekpölöskei Önkormányzat, Megyeri Ákos, Mészáros család, Múth család, Nagy Zoltánné virágkötő, Németh Csilla, Nokta Gábor és barátai, Papp család, Perfect Slágerzenekar, Pető család, Podpácz Zoltán, Podpácz Zoltánné, Pöndöly Egyesület, Rimóci Hajnalka és László viseletkészítők, Schmidt család, Storcz Nándor, Surapka Borbála, Szabó Alexandra, Szalóki család, Szappangi, Széki csárda, „Szorgos Méhek” Foltvarró Szakkör, Takács Istvánné, Termálfürdő Magyarhertelend, Tóth család, Vadász Bernadett, Vinter Dóra, Vörös rezesbanda
Köszönjük!

"Egy a madár hangjával"

0

NÉPZENE ÉS...
A sorozat második koncertje:

2016. február 19. péntek 18:00
Komlói Színház

A Fölszállott a pávából is ismert, Sárarany zenekar koncertje.
Ha valaki ismerősöket vél felfedezni a zenészek közt, az nem a véletlen műve!

1602 Sararany Komlo

"Műsorunk maga a 19. század világának megidézése zenével, énekelt versekkel. Alapja főként Petőfi Sándor és Czuczor Gergely azon költeményei, melyeknek részleteit (de olykor teljes verseket is) a 20. században a nép ajkáról, népdalokként énekelve gyűjtött fel többek között Kodály Zoltán, Jagamas János, Lajtha László. Nem versfeldolgozásokat mutatunk be tehát, hanem folklorizálódott verseket a magyar nyelvterület különböző tájairól (így például a Szigetközből, az erdélyi Mezőségről, Moldvából is). A népzene mellett, a 19. század elejének zenei világából is ízelítőt adunk, illusztrálva ezzel az idézett népies műköltőket körülvevő atmoszférát. Az Egressy Béni nevével fémjelzett verbunkos zenéből és annak 19. sz második felére datálható folytatásából, az akkori híres magyar prímások repertoárjából is válogattunk."

Tagok:
Sárközi-Lindner Zsófia - ének, koboz
Takács Rita - hegedű
Radák Márton - hegedű, harmonika
Sárközi Áron - brácsa
Tóth Sebestyén - cimbalom
Dénes Ábel - nagybőgő

Mindenkit szeretettel várunk!

Utána táncház a Közösségek Házában.

Helyszín: Komlói Színház
Belépő: 300 Ft
NKA Logo
Programunk az NKA támogatásával valósul meg

Népzenei Tehetségkutató Gála Mohácson

0

2016. február 6-án, Mohácson a Busójárás keretében a Kossuth Filmszínházban tartották a X. Országos Népzenei Tehetségkutató Verseny és a XLV. Schneider Lajos Népdaléneklési Találkozó közös jubileumi gáláját, ahol a korábbi versenyek díjazottjai, országos eredményekkel büszkélkedő népzenészek és népdalénekesek mutatkozhattak be.
A rendezvényen az EFAMI támogatásával népzenészeink is részt vettek:
  • Hegedűs Luca Anna cimbalmos - felkészítőtanár: Kiss Alfréd,
  • Hegedűs Blanka és bandája, Donovál Márton és Storcz Nándor - felkészítőtanáraik: Radák Márton és Mészáros Vince,
  • Jankó bagázs - felkészítőtanáraik: Csávás Attila és Bobár Zoltán.

A rendezvény jubileumi jellege miatt értékelés nem volt, de a zsűri tagjaitól (Sebő Ferenc, Eredics Gábor, Várnai Ferenc és Boda István) sok pozitív visszajelzést kaptak a zenészek.

Köszönjük a felkészítőknek és a szülőknek a segítséget!

Fülöp Ferenc díj

0

2016. január 30-án Solymáron szervezte a a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség a „Fülöp Ferenc” Szólótáncversenyt. A verseny célja, hagy ösztönözzék a hagyományőrző együttesekben táncoló korosztályok táncos ismereteinek gyarapodását, archív gyűjtések és az idősebb táncosok segítségével a helyi táncok elmélyült tanulmányozását, a hagyományőrző együttesek táncos egyéniségeinek elismerése.
A versenyzőknek saját tánchagyományukat kellett bemutatni improvizatív, stílushű formában, 3 percben, szólistaként vagy párban.
A zsűri elsősorban a hagyományhű, stílusos előadásmódot, az improvizációs készséget és a hiteles megjelenést értékelte.

12647526 982024818500362 5318844779900596280 N

A versenyen Podpácz Beáta és Kirch Zoltán a neves zsűri (Busai Norbert, Mihályi Gábor, Felföldi László, Dobos Beáta és Varga Zolltán) érékelése alapján elnyerték a Fülöp Ferenc díjat.

12642969 982049118497932 6594476915151528873 N


Fülöp Ferenc díjas táncosok lettek a szomszéd várból, a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület képviseletében: Katonáné Gunszt Andrea és kísérője, Katona Bálint (akinek esetében a korosztályi korlátozástól is eltekintettek).

Gratulálunk!
Fülöp Ferenc díjasok 2016. részletesen itt: www.muharay.hu

Virágos Komló

0

Január 29-én, pénteken zenészeink a "Virágos Komló 2015" Városszépítő mozgalom évzáró, elismeréseket átadó és a "Virágos Komló 2016" Városszépítő mozgalom nyitórendezvényén vettek részt a komlói Német Klubban.

29 Viragos Komlo1

"... remek volt a fellépésük és nagy sikert arattak. Név szerint bemutattam és a végén név szerint is megköszöntem a fellépésüket. Ezúton is köszönöm az ottlévők nevében az élményt. További sok sikert kívánok Nektek. Üdvözlettel: Szarka Elemér"

29 Viragos Komlo2

Ez alkalommal is az EFAMI tanítványai és zenészeink tették emlékezetesebbé az alkalmat: Hegedűs Blanka, Donovál Márton, Mészáros Vince, Storcz Nándor muzsikáltak, és Múth Ádám énekelt. Felkészítőjük: Radák Márton, Mészáros Vince és Deáky Péter.
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Utolsó

Régebbi hírek...

Havi hírek 2017

Dátum / idő