Újra Páva

0

Picipondoly Pava
Négy produkciót neveztünk a Fölszállott a páva 2016-os fordulójába, és mindenki bejutott:
  • Picipöndöly - tánc (csoportos)
  • Simon Luca és László Lérnárd - szólótánc (páros)
  • Kirch Boróka - ének
  • Takács Kata és Kugelmann Panna - ének

Örülünk és gratulálunk!

Népzene és... utoljára

0

Az NKA támogatásával megszervezett Népzene és... c. koncertsorozat utolsó koncertjén, április 21-én a Járom zenekar adott koncertet a Komlói Színházban. A "Járom az utam" című műsorukkal először mutatkoztak be a fiatal zenészek szép számú és lelkes közönség előtt. A színes műsorban klarinét, tárogató, szaxofon, harmonika és cimbalom volt halható a vonós hangszerek és az énekes mellett, sok tájegység zenei hagyományait bemutatva.

"A zenészek köszönik a segítséget elsősorban tanárainknak: Radák Mártonnak, Mészáros Vincének, Csávás Attillának, Bobár Zoltánnak, a színház munkatársainak sok segítségét, Somfalvy Gergőnek a trélert, Korbuly István Tádénak a plakátot, a kh-nak a próbalehetőségeket, Monori Árpádnak a lélek állításokat, és végül kiemelve Babodi Lászlónak a kölcsön szaxofont, aki nélkül az utolsó összeállításuk nem jöhetett volna létre. Köszönik mindenkinek, aki eljött, meghallgatni őket, reméljük senki nem bánta meg."

Köszönjük a lelkes népzenekedvelő csapatnak, akik érdeklődve követték sorozatunkat.


24
Képek a képtárban... Köszönjük Szalóki Dorinának!
További képek...

A 35. Táncháztalálkozón

0

Az idei Táncháztalálkozón két programban voltunk érintettek. 2016. április 3-án, a vasárnapi programban a Papp László Budapest Sportarénában, a Vásárhelyi László teremben zajlott mindkét program.
Először a "Családban marad" sorozatban (szerkesztette: Busai Norbert) mutatkozott be Németh Csilla, Simon Fruzsina és Donovál Márton. A Zagyva Banda kíséretével egregyi táncokat mutattak be.

Ezt követően a "Táncról táncra" című műsorban (az Ezüstpitykés és Gyöngygalléros Ifjúsági Szólótáncosok bemutatója, szerkesztő: Kökény Richárd és Szűcs Gábor) Donovál Márton táncolt szanyi dust, ördöngősfüzesi ritka és sűrű fogásolást a Szikes zenekar kíséretével. Előkészítő-tanára: Kirch Zoltán.Gyermek Táncház - hangulatok

0

Az idei Farsangkor szokásos táncház annyira elcsúszott, hogy majdnem összeütközött a húsvéti nyúllal - sajnos előbb nem találtunk szabad hétvégét, így is vasárnap kellett megtartanunk. Szerencsére így is sokan voltak, és nagyon jó hangulatú volt.Köszönjük Radák Marcinak és tanítványainak a muzsikát!

Képek... Köszönjük Szalóki Dorinának!

Járom az utam

0

NÉPZENE ÉS...
A sorozat utolsó koncertje:

2016. április 21. csütörtök 18:00
Komlói Színház

A fiatal komlói vagy Komlóhoz és a Pöndölyhöz kötődő népzenészek koncertje.
Műsorukban bemutatják a magyar népzenében új hangszerek lehetőségeit.

160521 Jarom Plak

Tagok:
Papp Cecília - ének
Deáky Márton - tárogató, klarinét, szaxofon
Oberhofer Csenger - hegedű, brácsa
Donovál Márton - brácsa
Jankó Balázs - brácsa, harmonika
Deáky Máté - bőgő
közreműködik: Kiss Alfréd - cimbalomMindenkit szeretettel várunk!

Belépő: 300 Ft

NKA Logo
Programunk az NKA támogatásával valósul meg

A gyermektánc antológián

0

2016. március 19-én a Budapesti Operettszínházban szervezte az Örökség Népművészeti Egyesület az Örökség Gálát. A 2015-ben a Gyermektánc Antológiára kiválasztott koreográfiák mellett bemutatkoztak az elmúlt év Országos Gyermek Szólótáncverseny díjazott táncosai. Így ott táncolhatott Múth Ádám is. Felkészítő tanára Kirch Zoltán.

Antologia 2015
19 Orokseg Gala MA1
19 Orokseg Gala MA2

Köszönjük a szülők támogatását!
tanchaz.hu

"Három egész napon át"

0

Az NKA támogatásával megszervezett Népzene és... c. koncertsorozat részeként március 22-én délelőtt a Csurgó zenekar adott koncertet a Komlói Színházban. A "Három egész napon át" című műsort több mint háromszázan láthatták. Az óvodás és kisiskolás gyermekeknek a Csurgó zenekartól megszokott lendületes, érdekes és vidám szórakozásban volt részük. A színes műsorban szerepeltek a gyümölcsök, a versenyautó és a katonaság is, beleélhette magát minden ifjú néző. A közönség lelkesen és aktívan vett részt a mozgalmas játékokban - a műsor után talán a délutáni alvással sem volt gond.

28 34

Köszönjük az óvónők, óvodai dolgozók és a pedagógusok segítségét, akik elhozták a gyerekeket!
Képek a képtárban...

Népzene és... gyermekeknek

0

Három egész napon át
A Csurgó zenekar koncertje ovisoknak, kisiskolásoknak

2016. március. 22. kedd 10:00
Színház- és Hangversenyterem

160322 Csurgo
Belépő: 300 Ft
NKA Logo
Programunk az NKA támogatásával valósul meg

Gyermek Táncház

0

16 órától
Gyermekjátszó és táncház
Kézműves foglalkozás


muzsikálnak:
Radák Márton és tanítványaik, barátaik

Belépő: házilag sütött sütemény!
Az aulában
Kézműves Piac
Komló környéki kézművesek vására

20

Népzene a Belvárosi oviban

0

2016. február 2-3-án a népzenészek (Hegedűs Blanka, Hegedűs Luca Anna, Múth Ádám, Mészáros Vince és Deáky Péter) farsang alkalmából muzsikáltak a Belvárosi óvodában.

Ovis Adomanyf

Az ott kapott adományokat a muzsikusok felajánlották az EFAMI vonós népzene tanszaka javára, így lett végre a bőgősöknek vonójuk, gyantájuk, g-húrjuk - és ennek a többiek is örülnek.
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Utolsó

Régebbi hírek...

Havi hírek 2017

Dátum / idő