Barangolás Erdélyországban

0

Luca napi gyermek néptánc találkozó

Ideje: 2007. december 13.
Helye: Kozármisleny, Művelődési Ház , Pécsi u. 1.

Program:
14.00-15.00 A Kozármislenyi Alapfokú Művészeti Iskola egerági tánccsoportjának és a komlói Kispöndöly gyermek táncegyüttes műsora,
15.00-15.30 Diaporámás vetítés a moldvai csángókról Lóczy István közreműködésével,
15.30-15.45 Jankó Gabriella énekes csángó népdalokat tanít,
15.45-17.00 Táncház

Szervező: Kozármislenyi Alapfokú Művészeti Iskola és a Művelődési Ház

Küköllőmenti cigánytánc tanulás

0

2007. december 7-én, pénteken Kis István és Demeter Erika, a budapesti Bem Táncegyüttes vezető-koreográfus párosa tanított a Pöndölyösöknek Küküllőmenti cigánytáncokat.

KÉPEK

Karácsonyi táncház

0

Cd Christmas

2007. december 16-án 16-20 óráig karácsonyi táncház,
a Szent Imre teremben.


Somogyi a gyerekeknek
Gyerekjátékok
a Pöndöly-kamara karácsonyi műsora
Szatmári
a Zúgató zenekar karácsonyi meglepetése
Széki
Marossárpataki
Palatkai táncok


Belépő: sütemény!

Vezeti: Németh Csilla, Podpácz Bea és Kirch Zoltán
Kézműves: Fuchs Ildikó
Zenélnek: az EFAMI-s népzenészek és a Zúgató zenekar

Szervező: Pöndöly egyesület

Megint egy tartalmas hétvége

0

Komló, 2007. november 30. - december 2.

... hát elfáradtunk, de megérte!

A vágyak köve
Nagyon jól sikerült a Sátorhelyi Folkműhely előadása a Komlói Színházban. A nézőtér félig volt, de a végén lelkes taps köszöntötte a fellépőket. Bevallom: többszörösen is elfogult vagyok A vágyak kövével, de úgy érzem, hogy ez az előadás is mondott valamit, tetszett, megható, elgondolkodtató volt.

Komlo19
A http://www.freeweb.hu/satorhelytanc honlapról:
"Harmadszor is Vágyak Köve
2007.12.01.
A Komlói Színházban mutattuk be a Vágyak Kövét. A darab már harmadszor került bemutatásra. Az előadás után komlói barátaink vendégei voltunk. Köszönjük nekik a vendéglátást, és a táncházat.
A fényképek megtekinthetők a fényképek menüpont alatt!"

Batyus bál a Sátorhelyiekkel
Az előadás után a Pöndöly és a Ráncos Pöndöly közös játékra, táncházba hívta a fellépőket.
Nagyon jó hangulatú este volt játékkal, sok tánccal. Aki nem hiszi, nézze meg honlapjukan a képeket.

Komlo52

Sanyi tanít
Szombaton és vasárnap Csoóri Sándor - a Muzsikás és az Ifjú Muzsikás alapítója - tanította a komlói zenészeket.
Élmény volt mindenkinek. Sokat tanulhattak a kezdők és haladók is, és Sanyi is lelkesen ment haza - szívesen tanított itt. Nagy örömmel beszélt a tanításról, és személyesen mindenkinek volt mondanivalója.

Táncház
Vasárnap este a "szokásos" táncház.
Sajnos a meglepetés - Sanyi - nem tudott maradni, mert vissza kellett utaznia (nekik is táncházuk volt Pesten), de így is remek forgatag alakult. Táncoltak, játszottak a kicsik, marossárpatakit tanultak a nagyok, és a székibe és a palatkaiba az "öregek" is beálltak, sokan zenéltek. Nagyon jó volt a hangulat.

Köszönjük azoknak, akik segítettek a hétvége programjainak megszervezésében, lebonyolításában:
  • Komlói Színház
    KH
    EFAMI
    a Pöndöly és a Ráncos Pöndöly tagjai

Táncház - 2008. december 2.

0

2008. december 2-án, vasárnap 16-19 óráig táncház lesz Komlón a KH-ban.

Vezeti: Németh Csilla, Podpácz Bea és Kirch Zoltán

Kézműves: Fuchs Ildikó

Zenélnek: az EFAMI-s népzenészek és Huszár Péter, Martos G. Csongor, Deáky Péter és ... (meglepetés)

Kedves Béláim, Kedves Szülők!

0

Ahogy azt már többen tudják, az elmaradt nyári tábor helyett december 1-2-án (szombat-vasárnap) jön hozzánk Komlóra Csoóri Sándor mesterünk, hogy tanítson minket egy kicsit EGYÜTT muzsikálni egy hétvégi kurzus keretében.
A foglalkozások mindkét napon délelőtt és délután lesznek, alkalmanként 2-3 órában. Délelőtt a zeneiskolában, délután pedig a Közösségek Házában. Fejenként az egész hétvégére Pöndölyösöknek-EFAMI-soknak 1000 Ft-ot, külső érdeklődőknek 2000 Ft-ot kell befizetni, hogy a tiszteletdíjat és az útiköltséget ki tudjuk fizetni, azonkívül igény szerint rendelünk kedvezményes ebédet is, ennek pontos költségét az étteremmel való egyeztetés után tudjuk megmondani.
2-án vasárnap kerül sor a következő táncházunkra is, amire - ha egyéb programjai engedik és ügyesen, kedvesen marasztaljuk - tán a mester is itt marad.

Kérünk mindenkit, hogy ezen lap kitöltésével jelezzen vissza, (és tényleg!) hogy a kurzusra jön-e (nemleges választ csak súlyos vigaszdíjak ellenében áll módunkban elfogadni... ;>)), s kér-e ebédet.

Martos G. Csongor (Béla)

Helyszín: délelőtt a zeneiskola (EFAMI), délután a KH.
Kezdés: szombaton 11-kor.

Jótékonysági táncház

0

Segítsetek!

November 25-én jótékonysági táncház lesz az IH-ban.

részletek itt...

Köszönet Ajkáról

0

Sziasztok!

Mindannyiótoknak köszönjük szépen a színvonalas részvételt, nagyon reméljük, hogy mindennel elégedettek voltatok, jól éreztétek magatokat és ha minden jól megy jövőre is a vendégeink lesztek.


Köszönettel: Kádár Ignác és Nagypál Anett

Ajka-Padragkút

0

Egy hétvégét töltött a Pöndöly táncegyüttes az Ajka-Padragkút Táncegyüttes meghívására a Bakony Fesztiválon.
Az időjárás, és egy táncos megbetegedése miatt az utolsó pillanatig kétséges volt az utazás, de végül is elindultunk és odaértünk.
Már az első este, az APTE önálló műsorán kiderült, hogy érdemes volt eljönni: egy olyan színvonalas önálló estet láttunk, amelyet nem igazán láthatunk itthon, Baranyában. Virtuóz kalotaszegi legényesek, mozgalmas szatmári táncok, begyakorolt formák, színpadi egyéniségek, hangulatos és hiteles cigány szám... mind alaposan kidolgozva.
Az esti táncházban a Palatkai Banda játszott, és idős bácsik és nénik is feltűntek.
Másnap kezdődött versenyprogram. Mi – szerencsére – a délelőtti program első felében voltunk, így hamar túl voltunk az izgalmakon. Nagy volt a kihívás, szokatlan és kellemetlen volt, hogy nagy létszámú, nívós együttesekkel kell egy színpadon bemutatkoznunk. Nem igazán jó szájízzel jöttünk le a színpadról...
Pondoly Emleklap Zenekar Emleklap
A Művelődési Házban a dunántúli amatőr néptáncegyüttesek legjava fordult meg (Bem, Bartók, Zala). Igazán a Zala Táncegyüttes Küküllő menti cigány összeállítása nyűgözött le mindenkit. A táncosok teljesítménye, a színpadi megjelenésük, az ötletesség, az energikusság... az ember mindent feledve süllyedt a székébe.
És jött az értékelés, amitől nagyon tartottunk... azután meglepődtünk:
Örültek, hogy itt vagyunk, hogy Baranyából, Dél-Dunántúlról is jött végre valaki, és a javító szándékú kritikák mellett, elismeréseket is kaptunk, kiemelve néhány táncost.
Este hagyományőrző bemutatóval kezdődött a műsor: kalotaszegi, csiki, gyimesi bácsik és nénik mutatták meg táncaikat a színpadon, és a végén közösen táncoltak, ki-ki a saját csárdását, ugyan arra a zenére.
Majd az APTE 30, és az Ajkai Bányász Táncegyüttes 50 éves jubileumi műsorát láthattuk. Újdonság volt az öregek pontozója, és az ifjúsági korosztály bevonása a felnőttek műsorába. Olyan produkciókat láthattunk a színpadon, amik az alaposságról, a színvonalas munkáról, és talán valami másféle gondolkodásról is tanúskodtak.
Az esti táncház kicsit későn kezdődött, talán a hely sem volt igazán ideális, de nehéz is lett volna már tovább fokozni a hangulatot.
A hóeséstől kicsit tartva, de minden baj nélkül értünk haza, másnap kora délután (mert az időjárástól tartva időben elindultunk). Lesz időnk feldolgozni az élményeket, megbeszélni a tanulságokat.

Bakony Fesztivál

0

A november 16-18-i hétvégén a Pöndöly Ajka-Padragkútra utazik a Bakony Fesztiválra.

Bf

APTE

Térkép

(a "Read the rest..."-re kattintva - a műsor)
Ugrás az oldalra Első  27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Régebbi hírek...

Havi hírek 2017

Dátum / idő