Folk a POSzT-on

0

2014. június 8-án Pécsett a POSzT off-programjában a II. Baranyai Szólótáncfesztivál díjazottjai is szerepeltek.

00
A Pöndöly "kiválóit" Pohli Anna és Katona Bálint, valamint Ruzsinszky Emma és Mészáros Dávid képviselték.
01 12
Képek a képtárban...

Szalma Fesztivál

0

Aratónapi Bográcsfesztivál

2014. július 12-13.
Magyarszék
Meghivo

A Pöndöly-Kamara és a Pöndöly július 13-án, vasárnap lép fel (a Csík zenekar előtt).

Részletek...

Tűzugrás 2014.

0

2014. június 21. szombat
Közössségek Háza és 48-as tér
18.00 Méta a 48-as téren
19.00 Táncház a Közösségek Háza Haranghy termében
21.00 (kb., sötétedéskor) Tűzugrás a 48-as téren

2014-ben a Kápátmedencei Tűzugrásfesztivál kezdeményezést folytatva 6. alkalommal szervezzük meg Komlón a Tűzugrást, ahol táncosok és érdeklődők vehetnek részt a nyári napfordulóhoz kapcsolódó szokásban, részesei lehetnek ennek a különleges élménynek.

Tuzugras2014 Komlo
A rendezvény rosszidő esetén elmarad.

"Fergeteges" sikerek

0

2014. június 13-15-i hétvégén zajlott Tatán a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében a II. Fergeteges Szólótáncversenyen országos döntője.

11
A versenyben résztvevő táncosaink, Múth Ádám és Donovál Márton arany minősítést kaptak!
Felkészítőjük: Kirch Zoltán.
Gratulálunk!

13 14
A zsűri tagjai - Tóth Judit, Oláh Attila, Darmos István - értékelték a kiállásukat, a tánctudásukat, a megjelenésüket, a táncházban látottakat, a megjelenésüket, a megszólalásukat - és különösen azt, hogy kijavították az elődöntőben észrevett hibáikat.
A versenyzők és hozzátartozóik részt vehettek a Tatai Sokadalom programjain, és 3 napot tölthettek a gyönyörű városban. A fiúk aktívan vettek részt a programban, a táncházakban.

Köszönjük a szülők segítségét és támogatását!
Képek a képtárban...

XVIII. Méta Fesztivál

0

A Kispöndöly-Pipitér csoportja képviselte a Pöndölyt a balatonboglári Méta Fesztiválon, a pünkösdi hétvégét a Balaton melletti programokon töltötték a táncosok.

40
A koreográfiával díjat nem kaptunk, de nagyon megdicsérték a gyerekek tánctudását az értékelésen. Volt fürdés, rock&roll-buli, táncház, pünkösdi király választás, és persze "egy nagy taps!". Mindenki nagyon jól érezte magát.

Kísért: a Méta zenekar - jelen esetben Simon Fruzsina, Bobár Zoltán és Lieber Róbert :-)
Legnagyobb örömünkre a futó-méta versenyen első helyezett lett a csapatunk!

55

Köszönjük az EFAMI és a szülők támogatását, segítségét!
Képek a képtárban...

Képek a Táncházból

0

2014. május 31-i táncházban készültek ezek a képek:

DSC 0025
Köszönjük Szalóki Dorinának!
További képek a képtárban...

Egy Pöndöly műsor margójára

0

Egy vidéki kisváros életében, táncegyüttese műsorán 338 fős telt-ház önmagában is öröm, és jóleső érzéssel nyugtázza az ember a szülők, a hozzátartozók vagy csak a lelkes érdeklődők tetszésnyilvánítását, biztató, ösztönző tapsát. Jó tudni, hogy tetszett amit láttak. Fontos az is, hogy milyen a szakmai visszhangja a műsornak, mint mondanak a kollégák, táncosok zenészek.
Azonban 2014. május 23-án valami más történt...
... a gyerekek - dacolva az év-végi hajrával, a zavaros időjárással, fáradtsággal - igazi lelkesedéssel készültek, meg akarták és meg is tudták mutatni, mit tudnak; és ami a legfontosabb látszott rajtuk: szeretik a táncot, szeretnek együtt lenni, és büszkék arra, hogy idetartoznak.
... a szülők, tanítónénik támogatása - "alap": nélkülük nem lenne csapat, a gyerekek nem táncolhatnának, és nem is tennék a biztatásuk, érdeklődésük nélkül. Azonban több olyan rendkívüli figyelmesség is történt, ami gondoskodásnak olyan jele volt, ami megerősíti az ember hitét: volt szülő, aki a csoportnak tortát sütött, más külön belépőjegyet vásárolt fellépő (!) gyermekének, hogy megnézhesse a többiket, volt aki az öltözködésben segített.
... a zenészek kísérőzenekara vizsgaidőszak (és egyéb váratlan akadályok) miatt igen nehezen állt össze, de már a kezdetekkor érezni lehetett, hogy mindenki igyekszik a legtöbb időt kiszorítani a próbákra, és volt muzsikus, aki ingyenesen vállalta a kíséretet!
... a nagyok, persze, mindig rájuk kíváncsi mindenki (na most mivel rukkolnak elő?), és nem kellett senkinek sem csalódnia: új koreográfiájuk egy újabb szín, egy lendületes-hangulatos színfolt a Pöndöly koreográfiáinak sorában. Mindenki látta, hogy... de azt kevesen látták, ami a színfalak mögött történt: a sok gyerekcsoport öltöztetését, rendezgetését nem bírta már Csilla és Zolika, a nagyok is be voltak osztva, és ők gardírozták a kicsiket, kísérték őket a színpadra, és a kicsik is az oldalfüggöny mellől nézték a nagyobbakat...

10173663 715153455194986 1914901925079046810 N
Ez történt aznap. Azaz ez nem is aznap történt, hanem már előtte is, aznap már csak megmutatkozott. Ezért volt jó aznap Pöndölyösnek lenni, és reméljük, hogy ezt az érzést még sokáig tudjuk magunkban hordozni, és megosztani másokkal.

Nemzeti Összetartozás Napja

0

2014. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából avatták fel a 48-as téren Vanyúr István szobrászművész alkotását, a Nemzeti Összetartozás emlékművét.

L 9352

A műsorban közreműködött az Iringó zenekar és Hegedűs Luca Anna.

L 9350

Cimbalmos és vonós népzene koncert

0

L 1614
2014. május 28-án a Komlói Színház Aulájában tartották az 5-let(t) Ház cimbalmos és vonós népzenészei zárókoncertjüket.

Képek...

Pöndöly táncház

0

2014. május 31., szombat 18 óra
Közösségek Háza, Komló

31

18:00
Gyermekjátszó és táncház, kézműves

19:30
Jankó Bagázs - mini-koncert

20:00-22:00
Táncház

A belépés ingyenes!
Ugrás az oldalra Első  6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  Utolsó

Régebbi hírek...

Havi hírek 2017

Dátum / idő