Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás

0

A Közfoglalkoztatási Kiállítások rendezvénysorozat a közfoglalkoztatás értékeit mutatja be, amely a megyei rendezvények után – az idén első alkalommal – országos rendezvényt szervez Budapesten a BM, amelyet dr. Pintér Sándor belügyminiszter nyit meg.
A 2015. október 2-3-án a Vajdahunyad várában megrendezésre kerülő központi rendezvényen – az ország minden tájáról – összesen 110 település mutatja majd be a közfoglalkoztatásban előállított portékáit, terményeit.

03
A kiállítást mindkét nap kulturális programok kísérik: táncegyüttesek, zenés, illetve népmesei előadások, színházi bemutatók szórakoztatják majd az érdeklődőket. Komlót a Kispöndöly és a Pöndöly Néptáncegyüttes fogja képviselni, október 3-án, szombaton 12:35-től mutatkoznak be a Vajdahunyad váránál felállított színpadon.

Részletek: kozfoglalkoztatas.kormany.hu...

A Pipitér Párkányban

0

2015. szeptember 25-27-ig a Kispöndöly-Pipitér a Kisbojtár Táncegyüttes vendégeként Párkányba (Štúrovo, Szlovákia) utazott a XIV. Dunamenti Folklórfesztiválra.

DSC05009
A csapadékos időjárás kicsit átszervezte a programot, de így is remek napokat tölthettünk határon túli magyar barátaink társaságában (itt voltak a barótiak és a törökbecseiek is). A fesztivál műsorában, a zsúfolásig telt művelődési házban nagy siker volt a Pipitér műsora (hetényi, felcsiki). Nem véletlen - a táncosok rutinosan és komoly kiállással mentek a színpadra.

DSC05098
Elmondani sem lehet a párkányi fogadó családok kedvességét, sokáig fogunk rájuk gondolni.

DSC05111
Köszönjük Hegl Marianna, Gyula és a párkányi családok vendégszeretetét, a szülők támogatását, Schaff Anikó segítségét, és a zenei kíséretet Szileszki Angélának, Donovál Mártonnak és Deáky Péternek.
Képek a képtárban...

Közgyűlés

0

Tisztelt Tagtársunk!


Ezúton meghívunk Egyesületünk közgyűlésére, amit 2015. szeptember 23-án, szerdán 18:00‑kor tartunk a Komlói Közösségek Házában. Határozatképtelenség esetén a közgyűlést ugyanezen napon és helyszínen, 18:15-kor újra összehívjuk, amely már a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

A közgyűlés napirendje:
  • alapszabály módosítás – törvényszéki hiánypótlás
  • szerződések megkötésének jóváhagyása


Tekintettel a kiemelkedően fontos témánkra (alapszabály-módosítás hiánypótlás), megjelenésedre feltétlenül számítunk!

A tagdíj befizetéssel kapcsolatos egyeztetésére és a tagdíjak befizetésére a közgyűlés előtt is lesz lehetőség.

Komló, 2015. szeptember 11.

Üdvözlettel:
az Egyesület elnöksége

A Komlói Napokon

0

Az idei Komlói Napokon is többször megmutatkozhattunk. Részt vettünk a megnyitón, zenéltünk az Utcazene rendezvényen, és többször felléptünk az Eszperantó téri nagyszínpadon is.

004
Az igazi nagy öröm azoké volt, akik vendégeket fogadhattak a vajdaságból: a kishegyesi Vackor Táncegyüttes tagjait. Együtt léptünk fel, közösen jártuk a Komlói Napok helyszíneit, egy kicsit kézműveskedtünk is a KH-ban.

Köszönjük lelkes közönségünk, és a szülők támogatását.
Képek a képtárban...(Köszönjük Rákos Ildikónak, Horváth Zoltánnak, Hajnal Timinek és ...)

Komlói Napok és Bányásznap 2015.

0


2015. szeptember 3-6., csütörtöktől vasárnapig

KN2015 Mont
Az idei Komlói Napok programjának is aktív résztvevői táncosaink, zenészeink. Vajdaságból vendégegyüttest is fogadunk, a kishegyesi Vackor Táncegyüttest.

Szinte mindegyik csoportunk fellép, minden napra jut legalább egy városi program:

Szeptember 3. csütörtök 15:00
Városház tér - MEGNYITÓ
Pici-Aprópöndöly

Szeptember 3. csütörtök 18:00
Városház tér - UTCAZENE
Vörös rezesbanda - Jankó bagázs - Wache Margit - Őszirózsa Tánccsoport

Szeptember 4. péntek 17:30
Eszperantó tér - BEMUTATKOZNAK A TESTVÉRVÁROSOK I.
Nagypöndöly - Kispöndöly

Szeptember 5. szombat 11:00
Eszperantó tér - BEMUTATKOZNAK A TESTVÉRVÁROSOK II.
Aprópöndöly - Haraszti Borbála - Vörös rezesbanda - Donovál Márton - Picipöndöly - Múth Ádám - Vackor Táncegyüttes (Kishegyes) - Jankó bagázs - Kirch Zoltán, Podpácz Beáta - Pici-Aprópöndöly

Szeptember 6. vasárnap 10:00
Eszperantó tér - NÉPTÁNCBEMUTATÓ – Pöndöly, Fekete Láng és vendégeik
Nagypöndöly - Haraszti Borbála - Aprópöndöly - Vörös rezesbanda - Picipöndöly - Jankó bagázs - Kirch Zoltán, Podpácz Beáta - Múth Ádádm - Vackor Táncegyüttes (Kishegyes) - Pici-Aprópöndöly - Pipitér

A Komlói Napok részletes programja...

Aprópöndöly-Picipöndöly tábor

0

2015. augusztus 28-30. közt zajlott a Pöndöly "szokásos" gyermektábora, amelyben idén az Aprópöndöly és a Picipöndöly táncosai vettek részt. A Kirch Zoltán és Podpácz Beáta vezette oktatásban tardoskeddi táncokat és énekeket tanultak a gyerekek, amit a Komlói Napok megnyitóján be is fognak mutatni.

31
A tánctanítás mellett változatos programjuk volt a gyermekeknek, voltak kézműves foglalkozások Németh Csillával: gyöngyfűzés, nemezelés, kajakozás, számháború az erdei tornapályánál, kilátó-mászás, rókavadászat, és az elmaradhatatlan lekvárfőzés és ki-mit-tud; fociztak, a játszótéren játszhattak, és megismerhették a falu érdekességeit.

01
Nagyon jól érezték magukat, és a jó kis csapattá kovácsolódtak.
Köszönjük a segítők - Haraszti Borbála és Donovál Márton - segítségét!
Képek képtárban...

Vörös rezesbanda és Jankó bagázs koncert

0

2015. augusztus 15-én a Közösségek Háza Utcazene - StreetArts sorozatának keretében a Vörös rezesbanda és a Jankó bagázs adtak koncertet. A műsorban közreműködtek: Schmidt Bálint (harmonika), Donovál Márton (brácsa), Simon Fruzsina és Donovál Márton táncoltak valamint Múth Ádám énekelt.

L 11741

L 11746
Nagyon jó hangulatú este volt, köszönjük a lelkes, szép számú közönség jelenlétét!

Képek...

Falunap Ligeten

0

2015. augusztus 15-én a Pöndölyösk kicsi, de lelkes csapat lépett fel Ligeten a falunapon.

05
Köszönjük a táncosoknak, akik vállalták a műsort.

Képek a képtárban...

Országos Polgárőr Nap

0

2015. június 20-án az Országos Polgárőr Szövetség a sikondai Pihenőparkban rendezte éve összejövetelét és avató- és díjátadó ünnepségét.
A rendezvény kísérőprogramjaként a Pöndöly Néptáncegyüttes a sikondai tószínpadon adott hangulatos műsort.
Délután a pihenőpark színpadán a Vörös rezesbanda és vendégei: Deáky Márton, Oberhofer Csenger és Deáky Máté adtak koncertet.

L 11434

L 11436

KASZT-folk

0

2015. június 12-14. között a Súgólyuk Egyesület ötlete nyomán első alkalommal került megrendezésre a Komlói Amatőr Színházi Találkozó.
A színvonalas versenyprogramok mellett folyamatos kísérőprogramok színesítették a hétvégét.
Szombaton a Városház téri "Miéink itt a tér" című programban az Aprópöndöly és Pöndöly adott műsort.

L 11307

L 11308

L 11310
Rákos Ildikó képei
Vasárnap a záróceremónia előtt Folk-terasz címmel a Pöndölyös zenészek adtak koncertet. Felléptek a Hencegő, az Iringó és az Ezermester zenekar, a Jankó bagázs és Vörös rezesbanda.

komlo.hu/kaszt
Képek a képtárban...
Ugrás az oldalra Első  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Utolsó

Régebbi hírek...

Havi hírek 2017

Dátum / idő